Dressuurpaarden te koop Dressage horses for sale

Boeken over paarden!

DressuurDressuur

In dit boek laat Jennie Loriston-Clarke ons kennis maken met de wereld van de dressuur. Zij beschrijft achtereenvolgens het fokken en uitkiezen van een geschikt dressuur paard , het africhten van het jonge paard en steeds zwaardere oefeningen tot aan de hoge dressuur.

Uit dit alles spreekt de uitgebreide ervaring van deze beroemde amazone, die met de in Nederland gefokte hengst Dutch Courage vele successen behaalde in internationale dressuurcompetities. De oefeningen worden stap voor stap behandeld en rijk geïllustreerd met foto's en tekeningen in dit prachtige boek over de dressuur van paarden .


De eenvoud van de dressuurDe eenvoud van de dressuur

Zes centrale begrippen spelen in de dressuur onlosmakelijk van elkaar een rol:
- Takt
- Losgelassenheit/Ontspanning
- Aanleuning
- Schwung
- Recht richten
- Verzamelen.

Daar gaat het allemaal om, leggen Coby van Baalen en haar trainer Johann Hinnemann uit in dit helder geschreven paardenboek.

Dit boek bevat bovendien veel achtergrondinformatie en fokkerijgegevens over medaillewinnaars in de dressuur, van ponykampioenen tot Olympische cracks, van merries tot gerenommeerde dekhengsten. Claartje van Andel, bekend auteur van paardenboeken , heeft de ervaringen van Johann Hinneman en Coby van Baalen gebundeld. Hinnemann is een topdressuurtrainer en Coby een topamazone, die voor Nederland deelnam aan de Olympische spelen. Zij is al meer dan tien jaar een leerlinge van Hinnemann en samen hebben zij veel kennis en ervaring in huis. Deze ervaring delen zij graag met anderen die zich serieus met dressuur bezighouden. De strekking van het boek is eigenlijk heel eenvoudig: ga uit van zes basisprincipes en houd je daaraan vast zonder star te zijn. Ieder paard heeft zijn eigen mogelijkheden en als je die als ruiter h(er)kent kun je samen tot de beste resultaten komen. Plezier in het rijden, voor zowel ruiter als dressuurpaard staat daarbij voorop.

De tekst is helder en duidelijk, maar niet geschreven voor echte beginners. Logische opbouw, veel achtergrondinformatie. Praktijkvragen worden beantwoord op een prettig manier. Het geheel is geillustreerd met tientallen kleurenfoto's van gerenommeerde fotografen, voorzien van ondersteunende tekst. Dit paardenboek heeft ook een register.


Dressuur training op maatDressuur training op maat

'Je zult er misschien van opkijken dat alle paarden die in dit paardenboek voorkomen, paarden met problemen zijn. Geen van hen is perfect - want in het echte dressuurleven bestaat het perfecte paard niet.Het doel van mijn boek over paarden is niet om ideale trainingsschema's te beschrijven, maar om te kijken wat we - naar ons beste vermogen - kunnen doen met de dressuurpaarden die we hebben', schrijft Carl Hester in de inleiding van dit boek.

En dat is precies waar dit boek over gaat. Carl Hester legt uit hoe je paarden van alle leeftijden en niveaus kunt trainen op basis van hun eigen mogelijkheden zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Dit doet hij aan de hand van een aantal van zijn eigen top dressuurpaarden ; die geen van allen perfect zijn. Hij begint bij de training van jonge paarden en eindigt bij zijn Grand Prix-paard Escapado. In een prettig leesbare stijl vertelt hij wat de sterke en zwakke punten zijn van een dressuurpaard , welke oefeningen je doet op dat niveau, welke problemen je kunt tegenkomen en hoe je ze oplost.


DressuurDressuur

De auteur die zijn sporen in de dressuurwereld ruimschoots heeft verdiend, geeft zijn kennis en ervaring door in deze mooi verzorgde en zeer praktische uitgave. Om te beginnen is het voor paarden(sport) liefhebbers al heel aardig om eens door te bladeren en de vele fraaie kleurenfoto's te bekijken.

Dit boek over dressuurpaarden dat alle aspecten van de dressuur behandelt, is overzichtelijk ingedeeld; na een inleiding wordt kort stilgestaan bij de ontwikkeling van de dressuur tot een internationale sport om dan - na aandacht voor keuze van dressuurpartner en -paard, de grondslagen van wat men wil bereiken en het effect van de ruiter - uitgebreid in te gaan op de technieken en mogelijke problemen in de verschillende gangen bij de uit te voeren figuren en passen.

Steeds benadrukt de auteur in een gekleurd kader wat de speciale aandachtspunten zijn bij een bepaald figuur, gang of pas en worden veelvoorkomende fouten met oorzaken en oplossingen besproken. Heel handig is dat een specifiek probleem via het register rechtsstreeks gevonden kan worden. Zowel bijzonder bruikbaar voor de beginner, al zou het alleen maar zijn om de wedstrijden beter te kunnen volgen, als voor de ver gevorderde ruiter.


Basisboek DressuurBasisboek Dressuur

Tineke Bartels is in de nationale en internationale paardenwereld een begrip. Zij begon als spring- en militaryruiter en legde zich later toe op de dressuur. Met groot succes, want zij vertegenwoordigde ons land vier keer op de Olympische Spelen. Zij wordt veel gevraagd voor het geven van clinics.

In samenwerking met een aantal andere mensen heeft zij dit boek gemaakt. Ze beschrijft hierin hoe het er bij haar in de dressuurstal aan toe gaat en hoe het in haar ogen zou moeten. Voorop staat de grenzeloze liefde en het respect voor het dier: zij moeten het vooral naar hun zin hebben.

De opzet is praktisch, de tekst is prettig geschreven en voor een groot publiek toegankelijk. De tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Het boek bevat heel veel kleurenfoto's, voorzien van ondersteunende tekst. Voorwoord van Anky van Grunsven en inhoudsopgave voorin.


Bianca rijdt dressuurBianca rijdt dressuur

Wanneer Bianca maar even tijd heeft, is zij samen met haar sportieve paardrijvriendinnen op de Bosmanege te vinden. Hier kunnen de meisje heerlijk paardrijden. En in hun eigen clubhuis, 't Peerdenhoes, is het altijd gezellig.

Bianca weet als dochter van een veearts heel veel van de verzorging van dieren af. Het ontbreekt haar nieuwe paard Pride, een prachtige hengst, blijkt over verborgen talenten te beschikken. De aardige Truus van Genderen, die zelf als dressuurrijdster al veel prijzen in de wacht heeft gesleept, gaat Bianca en haar vriendinnen trainen in het dressuurrijden...


Das Gymnasium des PferdesDas Gymnasium des Pferdes

Het leidt geen twijfel dat dressuur de populairste discipline in de paardensport is. Iedereen die zich serieus in de grondslagen van dressuur wil verdiepen, komt vanzelf uit op dit klassieke standaardwerk.

Deze uitgave behoord tot de top van de paardenboeken en is verrijkt met illustraties die door hun nauwkeurige weergave de waarde van het paardenboek aanzienlijk verhogen.

'Wie de dressuursport goed wil beoefenen, moet Steinbrechts Das Gymnasium des Pferdes niet lezen, maar grondig bestuderen'.


Verbeter je rijkunstVerbeter je rijkunst

Dit paardenboek hoort bij een serie seminars die werd georganiseerd door FN (Verlag der Deutschen Reiterlichen Vereinigung), bedoeld als een opleidingsoffensief voor de paardrijkunst.

Er wordt in theorie en praktijk uitgelegd wat goed paardrijden eigenlijk inhoudt. Het boek over dressuurpaarden is geschreven aan de hand van veelgestelde vragen van ruiters en ingedeeld naar de 8 basisstappen: evenwichtig zitten, ontspanning, vloeiend, harmonisch en met aanleuning, van achter naar voren rijden, en daarbij uberstreichen en gymnastiseren. De indeling naar hoofdstukken is echter niet al te consequent: het 6e hoofdstuk behandelt specifieke springtrainingsproblemen, in de overige 5 hoofdstukken gaat het voornamelijk om zit, inwerking en ontspanning.

Het taalgebruik is niet simpel, de kleurenfoto's zijn wat klein en na het register verwijst men alleen naar andere ruiterboeken; er zijn geen internetlinks.


Praktijkboek voor paard en ruiterPraktijkboek voor paard en ruiter

Dit boek over de basisafrichting van rij- en dressuurpaarden , ademt de praktijk. Het is de weerslag van de jarenlange ervaring van Christian Pläge als ruiter in alle klassieke disciplines en als internationaal gewaardeerd en gerespecteerd trainer.

Met als basis de klassieke rijkunst ontwikkelde de auteur nieuwe methoden en technieken die de vorming van het paard verder verfijnen. Elke ruiter die tegen deze achtergrond zijn paard africht en traint, weet dat met de factoren geduld en kennis van het paard in z`n totaliteit- zowel in training als in wedstrijd- succes schuilt in de finesses.

Dit boek is daarbij van onschatbare waarde.


Paarden trainen aan de handPaarden trainen aan de hand

Het trainen van paarden aan de hand en het daarmee nauw verwante Natural Horsemanship heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Steeds meer mensen ontdekken deze manier van trainen als een goede voorbereiding op het rijden, het corrigeren van problemen of om een betere band met hun paard te krijgen.

In dit praktische boek over paarden met vele uitstekende, duidelijke foto´s krijgt de lezer niet alleen een hoop, informatie waar hij meteen mee aan de slag kan, maar ook inspirerende tips en een beschrijving van de methodes van bekende trainers als Monty Roberts, Pat Parelli en Linda Tellington-Jones.


1234567

Gevonden: 62 boeken op 7 pagina's [1/7]

Overzicht van alle boeken over paarden

 

Dressuurpaarden te koop is een onderdeel van WesTrade Stables B.V.
Disclaimer | Privacy Statement | Veiligheid | RSS
1 bezoeker online

U kunt hier uw paardenboeken en dvd's over paarden bestellen, u vind hier uw boeken over paarden, de dressuur van paarden, de verzorging en de omgang met paarden.
Tags: paarden boeken, boeken over paarden, dressuur boeken, boeken over de dressuur, boek over paarden, paarden informatie