Dressuurpaarden te koop Dressage horses for sale

Boeken over paarden!

Beter omgaan met uw paardBeter omgaan met uw paard

Dit boek bouwt voort op de methode die werd beschreven in Michael Peaces succesvolle boek Begrijp uw paard. Het bevat eenvoudig te gebruiken technieken om een betere relatie met uw paard op te bouwen. Uitvoerig beschreven praktijkgevallen die zijn voorzien van fotoreeksen laten zien hoe u uw paard beter kunt begrijpen, zonder terug te hoeven vallen op dwangmiddelen.

De auteurs kennen we al van een eerder boek, 'Begrijp uw paard'*, dat weliswaar in andere vorm, veel overeenkomsten vertoont met dit boek. Michael Peace is trainer en Lesley Bailey journaliste, gespecialiseerd in paarden.

In de praktijk worden hen regelmatig vragen gesteld over het gedrag van paarden en de manier waarop mensen daar op moeten reageren en hoe problemen opgelost c.q. voorkomen kunnen worden. Als je de wereld door de ogen van een paard bekijkt, worden veel dingen verklaarbaar ('think equus').


Begrijp uw paardBegrijp uw paard

Stelt u zich eens voor dat u de wereld kon zien door de ogen van een paard. Dat u kon begrijpen hoe een paard het leven ervaart, en dat u die kennis zou kunnen gebruiken om een langdurige band met het paard op te bouwen.

Vanaf nu is dit geen droom meer. Deze unieke, praktische benadering voor het trainen van uw paard leert u stap voor stap alles wat u moet weten.

Van de beste manier om de aandacht van een paard te krijgen en de manier om hem aan te moedigen om nieuwe dingen te leren tot de manier waarop u hem elke dag weer kunt motiveren.


Het paard als partnerHet paard als partner

Met de term 'Natural Horsemanship' wordt een groeiend aantal filosofieën en benaderingswijzen aangeduid die leiden tot een hechte hand tussen mens en paard. Het paard wordt niet gezien als object dat moet gehoorzamen, maar als een partner. Mens en paard werken samen en komen op die manier tot grotere prestaties.

Het paard als partner geeft een duidelijk overzicht van de methodes van de zes bekendste trainers, onder wie Monty Roberts, Pat Parelli en Emiel Voest.


Man die naar paarden luistertMan die naar paarden luistert

Monty Roberts is min of meer op de rug van een paard geboren. Zijn ouders beheerden een rijschool in Californie. Vanaf zijn prille jeugd heeft hij met paarden gewerkt, o.a. als stand-in in diverse films. Zijn vader was een autoritaire man, die van grote invloed is geweest op zijn leven. Zijn vader "brak" paarden in, een wrede africhtingsmethode, die puur gebaseerd is op angst. Monty gruwde daarvan en besloot een en ander anders aan te pakken. Als jongen van 13 jaar trok hij de woestijn in om kuddes mustangs te bestuderen en maakte zich zo de manier van communiceren van paarden onderling, eigen.

Die communicatie past hij nu toe en met een verbluffend resultaat. Hij is in staat om een paard binnen een half uur zadelmak te maken op basis van vertrouwen. In dit boek over paarden beschrijft hij zijn boeiende leven en zijn trainingsmethode. Mede door de schrijfstijl leest het als een roman.

Het paardenboek is voorzien van o.a. een proloog; in het laatste hoofdstuk wordt de trainingsmethode puntsgewijs behandeld. Net als alle boeken over paarden eindigt dit paardenboek met een verklarende woordenlijst.


Paarden en hun verzorgingPaarden en hun verzorging

De schrijfster van dit boek was een vooraanstaand dressuur amazone; ze is nog steeds internationaal erkend als een paardenkenner bij uitstek.
In dit praktijk handboek bewijst de auteur bovendien, dat ze als illustratrice haar sporen heeft verdiend.


Paarden en hun verzorging is een compleet boek en in heldere taal geschreven. Vaktermen uit de paardenwereld zijn begrijpelijk gemaakt.
Omgang met paarden, voedingsmiddelen, hoefkunde, hoefbeslag, toiletteren van manen en staart, maar ook paardenrassen, inhoud medicijnkast en de concourskist worden in aparte hoofdstukken behandeld.


Deze uitgave is een vernieuwde, uitgebreide herdruk met veel nieuwe foto's en illustraties.
Paarden en hun verzorging is een gezaghebbend boek binnen de paardenwereld en derhalve een onmisbaar document voor het grote aantal paardenliefhebbers, professionals of amateurs.


Paarden sprekenPaarden spreken

Margrit Coates is een Britse 'healer' van huisdieren. Volgens haar kunnen paarden je leven transformeren en kan er in de communicatie met paarden veel verbeterd worden. Dit zal paarden ten goede komen; er zijn nu veel verwaarloosde, niet begrepen dieren met problemen. Deze openbaren zich zowel tijdens het rijden als in de omgang.

In dit boek legt Margrit uit hoe de communicatie met paarden verloopt, hoe je door de omgang en openstelling voor de energie van dieren zelf kunt veranderen en daarvan kunt leren.

De schrijfstijl is esoterisch en bloemrijk en daarnaast rijkelijk voorzien van praktijkvoorbeelden uit workshops. Soms al te letterlijke vertaling. Begrippen als meditatie, reincarnatie, chakra's, kinesiologie vormen de rode draad in dit spirituele boek. Als paardenboek zeker bijzonder, maar niet geschikt voor de meer praktische, nuchter ingestelde paardenhouder.


Trainen van het jonge paardTrainen van het jonge paard

Olympisch medaillewinnares en Europees kampioene Pippa Funnell heeft samen met Kate Green, redactrice bij een hippisch tijdschrift een boek geschreven over het opleiden van een jong paard. Zij kan bogen op een enorme ervaring en die deelt zij in dit boek met anderen. De opbouw is systematisch en begint met de visie van de auteur over het vinden van het juiste paard, het eerste opzadelen om tenslotte te eindigen bij de eerste wedstrijden.

Het boek is helder en prettig leesbaar. De auteur vertelt ook over haar eigen fouten en laat die zien aan de hand van foto's. Problemen worden aan de hand van veel voorkomende vragen besproken. Het geheel is voorzien van vele kleurenfoto's met ondersteunende tekst


Paarden: wijze lessen voor de mensPaarden: wijze lessen voor de mens

Monty Roberts, 's werelds bekende paardenfluisteraar en auteur van de bestseller Mijn trainingsmethoden in woord en beeld, heeft in dit boek een krachtige boodschap: mensen zijn in staat tot uitzonderlijke resultaten indien ze waardig, met respect en eerlijk behandeld worden.

Door middel van beschouwingen afgewisseld met levendige anekdotes vertelt Roberts wat hij heeft geleerd van de paarden waarmee hij heeft gewerkt. Deze lessen vormen een doeltreffende leidraad voor een communicatie met een totaal andere invalshoek tussen mensen thuis of op het werk. Zeer verhelderend en eenvoudig toe te passen in de praktijk.


Training van ruiter en paardTraining van ruiter en paard

Loammert Haanstra is een zeer bekende paardentrainer en instructeur. Tienduizenden ruiters maken gebruik van zijn ervaring en inzicht. Zijn boek Longeren met Lammert Haanstra is een begrip. Samen met zijn vrouw Jet schreef hij Training van ruiter en paard.

In Training van ruiter en paard worden zowel de fysieke als de psychische kant van de training van ruiter en paard op een voor iedereen begrijpelijke manier beschreven aan de hand van Haanstra's ervaringen. Ook bekende topruiters uit diverse disciplines, vertellen vanuit hun specifieke achtergrond over hun ervaringen en visies.

Het boek is geïllustreerd met meer dan honderd duidelijke, instructieve foto's.


Paarden voor dummiesPaarden voor dummies

Een handboek voor iedere paardengek!

Deze leidraad geeft je alle informatie die je nodig hebt om een goed onderlegde paardenverzorger en een geoefend ruiter te worden. De adviezen lopen van het kopen, huisvesten, voeren, en verzorgen van paarden, tot en met het trainen, berijden en wedstrijd rijden.

Het boek helpt je bij de keuze voor het juiste paard en de beste accessoires: leidsels, bitten, zadels en tuig. Het bespreekt alles wat er komt kijken bij het bezit van een paard: huisvesten, roskammen, voeding, beweging. Het boek bevat een full-color katern met verschillende paardenrassen en een checklist om de vorderingen van het paardrijden bij te houden.

Met een voorwoord van Anky van Grunsven!


1234567

Gevonden: 62 boeken op 7 pagina's [2/7]

Overzicht van alle boeken over paarden

 

Dressuurpaarden te koop is een onderdeel van WesTrade Stables B.V.
Disclaimer | Privacy Statement | Veiligheid | RSS
1 bezoeker online

U kunt hier uw paardenboeken en dvd's over paarden bestellen, u vind hier uw boeken over paarden, de dressuur van paarden, de verzorging en de omgang met paarden.
Tags: paarden boeken, boeken over paarden, dressuur boeken, boeken over de dressuur, boek over paarden, paarden informatie