Dressuurpaarden te koop Dressage horses for sale

Boeken over paarden!

Het paniekvrije paardHet paniekvrije paard

Rick Pelicano (VS) leidt bereden politiepaarden en hun berijders op. Hij leert ze grote menigten, lawaai en chaos te weerstaan. Zijn trainingsmethode (die hij zelf 'Bomproof' noemt) is ook geschikt voor gewone paarden en laat deze wennen aan knallende uitlaten, razende motoren en vrachtwagens, plastic zakken en wapperende vlaggen, kortom hij maakt ze paniekbestendig.

Verder worden basistechnieken behandeld zoals het lopen over ongebruikelijke oppervlakken, het zelfstandig de trailer ingaan, het omgaan met ongebruikelijke geuren en een zeer informatief hoofdstuk met instructie en adviezen over het rijden in formaties.


Het paard in partjesHet paard in partjes

Het scoreformulier van het koninklijk warmbloed paardenstamboek Nederland is de leidraad voor de beoordeling van de verschillende onderdelen van het paard. Aan de hand van foto's van Jacob Melissen wordt door de auteur het formulier puntsgewijs besproken. Hij liet zich daarbij leiden door de logica van de natuurkunde en door de wetmatigheid van het gebruik in de sport.

Dit paardenboek gaat dan ook niet over de schoonheid van het paard, maar over zijn functionaliteit. De vele praktijk voorbeelden maken duidelijk hoe de beoordeling van het paard in zijn werk gaat.


De waarheid over paardenDe waarheid over paarden

Mens en paard doen al 6000 jaar samen. Paarden hebben voor ons gevochten en gewerkt, en zijn voor ons gestorven. Zonder paarden zou onze huidige maatschappij er anders uitgezien hebben. Maar de manier waarop we met ze omgaan, hangt nauw samen met hoe ze in het verleden zijn gebruikt en stemt niet altijd overeen met hun wezen.

Zelfs vandaag de dag, met alles wat de wetenschap te bieden heeft, interpreteren we alles wat met paarden te maken heeft nog op de traditionele manier en we beschouwen ze als mensen. Dit boek over paarden is voor iedereen die altijd meer van zijn paard heeft willen begrijpen, of zich afgevraagd heeft waarom een paard zich op zijn specifieke manier gedraagt.

Iedereen die betrokken is bij de presentatie of de fokkerij van paarden, zoals wedstrijdruiters, trainers, fokkers en in paarden gespecialiseerde dierenartsen, kan er zijn voordeel mee doen.


Anatomie en gedrag van het paardAnatomie en gedrag van het paard

De auteur, instructeur en schrijfster, is zeer geinteresseerd in het gedrag van paarden. Mensen proberen het gedrag van het paard aan te passen aan hun behoeften, maar sinds kort zijn er steeds meer mensen die proberen om het paard ook werkelijk te begrijpen. Door het natuurlijke gedrag van het paard te respecteren en te begrijpen, kun je juist je voordeel doen, en tot een betere samenwerking komen.

In dit paardenboek worden lichaam en geest bekeken als geheel, waardoor het paard gelukkig en gezond blijft en daardoor de eigenaar ook. Het boek begint bij het begin, de evolutie en aan de hand van geschiedenis, religie en mythologie wordt uitgelegd waarom het paard altijd zo'n belangrijke rol heeft gespeeld in de mensheid.

Dit boek over paarden bestaat uit 6 delen, die ieder weer verdeeld zijn in hoofdstukken van enkele bladzijden, voorzien van vele foto's, tekeningen en overzichten. In aparte kaders worden interessante weetjes vermeld. Inhoudsopgave voorin, adressenlijst en register achterin.

Tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer.


De man die naar paarden luistertDe man die naar paarden luistert

Wie 'paardenluisteraar' Monty Roberts aan het werk ziet, krijgt de indruk dat hij beschikt over magische krachten, maar zijn verbazingwekkende 'gevoel voor paarden' is gebaseerd op levenslange ervaring. Hij heeft paarden getraind, hun gedrag bestudeerd, ze getemd, voor ze gezorgd en uiteindelijk hun taal geleerd. In dit paardenboek, dat is geïllustreerd met foto's van zijn manier van werken, legt Monty Roberts uit hoe iedereen dit kan leren.

Monty Roberts is min of meer op de rug van een paard geboren. Zijn ouders beheerden een rijschool in Californie. Vanaf zijn prille jeugd heeft hij met paarden gewerkt, o.a. als stand-in in diverse films. Zijn vader was een autoritaire man, die van grote invloed is geweest op zijn leven. Zijn vader "brak" paarden in, een wrede africhtingsmethode, die puur gebaseerd is op angst. Monty gruwde daarvan en besloot e.e.a. anders aan te pakken. Als jongen van 13 jaar trok hij de woestijn in om kuddes mustangs te bestuderen en maakte zich zo de manier van communiceren van paarden onderling, eigen.

Die communicatie past hij nu toe en met een verbluffend resultaat. Hij is in staat om een paard binnen een half uur zadelmak te maken op basis van vertrouwen. In dit boek beschrijft hij zijn boeiende leven en zijn trainingsmethode.


Denken als een paardDenken als een paard

In dit boek legt Cherry Hill op een begrijpelijke en praktische manier uit wat het inhoudt om een paard te zijn. Daardoor krijg je meer inzicht in zijn taal en behoeften zodat je niet alleen beter begrijpt wat hij jou wil vertellen, maar ook beter weet hoe je hem iets duidelijk kunt maken!

De auteur heeft meer dan 25 boeken over paarden op haar naam staan en is naast schrijfster ook trainster en jurylid. In dit paardenboek probeert zij de lezer te leren denken en reageren als een paard zodat de mens in staat zal zijn om beter te kunnen communiceren met het dier. Als je weet waarom een dier op een bepaalde manier reageert kun je daar als mens op anticiperen om zo samen een prettige relatie te hebben.

Het boek over paarden is systematisch opgebouwd en begint met een hoofdstuk over de behoeften van een paard en hoe je jezelf in hem kunt verplaatsen. Vervolgens volgt er een hoofdstuk over de zintuigen, de fysiek, het wezen, routine, gedrag ontwikkeling, communicatie, het leren en training.

De tekst is helder en prettig leesbaar voor een groot publiek, zonder zweverig te worden. Uit het hele boek spreekt een oprechte liefde voor het dier.

 


Het paarden handboekHet paarden handboek

Een encyclopedie over paarden en een begrijpelijke handleiding voor de verzorging van paard en pony.

De auteur, een bekend schrijfster en uitgeefster van paardenboeken in Engeland, heeft geprobeerd om heel veel informatie in een boek te stoppen en dat is behoorlijk gelukt. Het boek bestaat uit twee delen.

Het eerste deel behandelt per pagina een ras. Raskenmerken worden in een apart kadertje genoemd, evenals de 'interessante feiten' op iedere pagina.

Het tweede deel behandelt de verzorging van een paard in de breedste zin des woords.

Het geheel is voorzien van ruim 800 kleurenfoto's.


Je paard in topconditieJe paard in topconditie

Paarden zijn gevoelig voor blessures en ziekten en zijn van ons afhankelijk als het gaat om het bijtijds signaleren van potentiele problemen. Als u als verzorger de kennis en het vermogen hebt mogelijke beperkingen en grenzen te onderkennen, kunt u blessures in belangrijke mate voorkomen en uw eigen rijprestaties en die van uw paard op peil houden en verbeteren.

De auteur is dierenfysiotherapeut en eigenaresse van een diergeneeskundig centrum. Zij was tijdens de Olympische Spelen in Atlanta teamfysiotherapeut. Zij heeft een enorme ervaring opgebouwd in haar vak en geeft deze kennis door middel van dit boek door aan paardenmensen die het beste met hun dier voor hebben. Voorin het paardenboek waarschuwt zij er wel voor om niet zelf te gaan 'dokteren' en vooral in overleg met dierenarts, hoefsmid en fysiotherapeut te blijven om tot een zo goed mogelijk resultaat te komen.

Het boek over paarden is systematisch van opbouw en begint met observatie, het herkennen en voorkomen van problemen, en gaat dan over tot massage, bewegingstherapie en specifieke programma's.


Voedingshandboek paardenVoedingshandboek paarden

Voedingshandboek paarden geeft eenvoudige adviezen over hoe u het best uw paard kunt voeren. U leert de voedingsbehoefte van uw paard te bepalen aan de hand van zijn leefomstandigheden, leeftijd, gezondheid en de arbeid die het paard moet verrichten.

Een paard heeft een gecompliceerd en zeer uitgebreid spijsverteringssysteem waar vreselijk veel mis mee kan gaan, vaak met fatale gevolgen. Goede voeding is dus letterlijk van levensbelang, mede afhankelijk van de omstandigheden waaronder een paard gehouden wordt en van de prestaties die wij van het dier vragen.

Goed voeren is moeilijk, (het oog van de meester maakt het paard vet), en daar kan deze gids een goed hulpmiddel bij zijn. Het boek is systematisch van opbouw en begint bij het spijsverteringssysteem; vervolgens wordt het voer zelf uitgebreid behandeld: het berekenen van de juiste hoeveelheid voer in verhouding tot de gevraagde prestaties en de gesteldheid en aard van het paard, ziekten die te maken hebben met verkeerd voeren enz.


PaardenPaarden

De schitterende foto's in dit boek illustreren de drieduizend jaar van de paardenwereld op aarde. Het is een welverdiend eerbetoon aan onze metgezel, die voor ons heeft gewerkt en gestreden en ons geduldig heeft gedragen.

Dit fotoboek is samengesteld uit het werk van 6 gerenommeerde paarden/natuurfotografen.

Na een inleiding is het verdeeld in hoofdstukken waarin iedere fotograaf zijn of haar visie geeft op het onderwerp; het veulen, snuiven en hinniken, paarden en kinderen, paarden in uniform enz. Na de tekst volgen schitterende kleurenfoto's over het genoemde onderwerp, maar liefst 724 pagina's lang.


1234567

Gevonden: 62 boeken op 7 pagina's [3/7]

Overzicht van alle boeken over paarden

 

Dressuurpaarden te koop is een onderdeel van WesTrade Stables B.V.
Disclaimer | Privacy Statement | Veiligheid | RSS
1 bezoeker online

U kunt hier uw paardenboeken en dvd's over paarden bestellen, u vind hier uw boeken over paarden, de dressuur van paarden, de verzorging en de omgang met paarden.
Tags: paarden boeken, boeken over paarden, dressuur boeken, boeken over de dressuur, boek over paarden, paarden informatie