Dressuurpaarden te koop Dressage horses for sale

Boeken over paarden!

De aard van het paardDe aard van het paard

Hoe intelligent zijn paarden? Hoe goed kunnen paarden kijken? Hoe ontstaat een succesvol renpaard? Deze en heel veel andere vragen worden beantwoord in dit standaardwerk over de biologie van het paard.

Op basis van recent wetenschappelijk onderzoek ontrafelt Budiansky op heldere wijze de aard van het paard. De lezer krijgt de nieuwste inzichten over de oorsprong, evolutie, domesticatie intelligentie, taal, beweging, het gedrag en het fokken van paarden. Een fraai uitgevoerd boek met verhelderende illustraties en foto's. Dit paardenboek is onmisbaar voor iedere paardrijder, trainer en fokker.

Stephen Budiansky is een van Amerika's meest prominente wetenschapsjournalisten. Hij werkte als redacteur voor de toonaangevende bladen Nature, The Economist, Science en The New York Times. Thans is hij wetenschapscorrespondent voor onder meer The Atlantic Monthly.


Paarden en pony'sPaarden en pony's

De honderd bekendste paarden- en ponyrassen van de gehele wereld in een handzaam formaat! Alle belangrijke wetenswaardigheden over oorsrpong, lichaamsbouw, 'gangen' en raskenmerken.

Besproken worden 95 paarden- en ponyrassen, verdeeld over 5 groepen: koudbloeden, warmbloeden, westernpaarden, pony's en gangenpaarden. Iedere rubriek heeft een eigen kleurenbalk boven aan de pagina.

Na een korte inleiding worden in alfabetische volgorde de rassen besproken aan de hand van een kleurenfoto met een beschrijving van de belangrijkste kenmerken en enige wetenswaardigheden. De rassen lijken wat willekeurig gekozen.


Het gedrag van uw paardHet gedrag van uw paard

Mensen worden al eeuwenlange gefascineerd door de schoonheid, het karakter en de uitstraling van paarden.

Steeds meer paardenliefhebbers proberen het gedrag van het paard begrijpen en er op een goede manier mee om te gaan, rekeningen houdend met zijn natuurlijke behoeften. Dit paardenboek kan daarbij helpen. Het gedrag van uw paard geeft informatie over de ontwikkeling, het gedrag, de instincten en de zintuigen van paarden. Centraal daarbij staat de relatie paard mens.

Het boek bevat interessante wetenswaardigheden over paarden en een groot aantal persoonlijke ervaringen van de auteur. Gerhart Gerwecht kan daarvoor putten uit een rijke ervaring; hij is een ervaren dierenarts die zich gespecialiseerd heeft in paarden en pony´s. Tevens is hij een enthousiast paardenliefhebber en een groot pleitbezorger voor het welzijn van het paard in zijn leven met de mens.


Het perfecte paardHet perfecte paard

De auteur met al meer boeken over paarden op zijn naam is trainer en gedragsdeskundige; hij traint o.a. politiepaarden.

In dit boek geeft hij stap voor stap adviezen om problemen met paarden op te lossen en te voorkomen. Na een inleiding waarin hij aan de hand van simpele voorbeelden een en ander vertelt over de lichaamstaal en communicatiemogelijkheden van een paard, wordt de lezer geleerd waarop te letten, zowel op psychisch als fysiek gebied.

Daarna maakt de lezer kennis met diverse typen paarden, die ieder hun eigen benadering vragen, bv. het angstige type, het arbeiderstype, de brutale puber enz.

Aan de hand van vele voorbeelden worden mens en paard door allerlei moeilijkheden geleid met als eindresultaat een paard dat onder alle omstandigheden kalm blijft en lol in het werk heeft.


Ik verzorg mijn paardIk verzorg mijn paard

Paarden hebben een goede verzorging en veel aandacht nodig. Leer het paard beter kennen en weet wat hij nodig heeft. Vergeet ook de nodige knuffels niet.

Dit paardenboek leert de jonge lezer in twee hoofdstukken met eigen kleurmarkering van alles over het houden van paarden. Na de inhoudsopgave komen in het eerste hoofdstuk de aanschaf, de verzorging, het voedsel en het behandelen van ziektes aan de orde. Het tweede hoofdstuk bespreekt het dekken, de zwangerschap, de geboorte van het veulen en het trainen van een jong dier.

De onderwerpen komen in korte stukken tekst aan bod en worden veelal aan de hand van vraag en antwoord uitgelegd. De tekst staat overzichtelijk in twee kolommen per pagina. Kleurenfoto's en grappige kleurentekeningetjes begeleiden de tekst. Gekleurde kaders met leuke anekdotes, weetjes en feiten zijn toegevoegd.

De informatie is nuttig en zeer praktisch van aard. Het boek maakt jonge enthousiaste paardenliefhebbers bewust van het vele werk dat een paard met zich mee brengt.

Ook geeft het een goed beeld van de financiele kant.


Eerste hulpgids voor paard en ruiterEerste hulpgids voor paard en ruiter

* Onmisbaar voor iedereen die paard rijdt of een paard bezit.
* Duidelijke, beknopte aanwijzingen laten de lezer precies zien wat hij in een noodsituatie moet doen.
* Behandelt ongelukken en noodsituaties in het veld, de stal en het zadel.
* Waardevol advies voor veiligheid op de weg.

In vier overzichtelijk hoofdstukken komen veel voorkomende noodsituaties in de paardensport voorbij. Veterinaire hulp gaat in op de verzorging en eerste hulp van het paard bij ongelukken, kreupelheid of ziekte.

De zeer duidelijke (soms confronterende en bloederige) kleurenfoto's en tekeningen maken directe noodhulp snel mogelijk, wat voor iedere paardeneigenaar belangrijk is. De modernste veterinaire behandelingsmethoden en operaties worden toegelicht, zodat er meer begrip voor de dierenarts ontstaat. Ook verzekeringskwesties en euthanasie worden besproken.

Het derde hoofdstuk gaat over EHBO voor mensen, zij het summier (reanimatie en beademing niet compleet). Paarden staan absoluut centraal in dit boek. De lay-out van het boek is goed; de opvallend gekleurde en ingekaderde schema's, stappenplannen en lijstjes geven directe aanwijzingen.

Het vierde hoofdstuk over veiligheid en het voorkomen van ongelukken in de sport zou eigenlijk helemaal voorin dit boek moeten staan. Een moderne gids voor de hippische sport waarin de veiligheid van ruiter en paard centraal staan.

Bijgewerkt naar de laatste internationale veiligheidsstandaarden.

Een voor alle ruiters en paardeneigenaren waardevol boek, met register en adressenlijst.


Complete raadgever paardenComplete raadgever paarden

De auteurs hebben een compacte paardengids geschreven, die behoorlijk veel informatie vermeldt, maar weinig nieuws heeft te bieden.

Het boek begint met een hoofdstuk over geschiedenis en ontwikkeling en vervolgens komen diverse rassen, huisvesting, voeding, verzorging, tuigage, omgang, gezondheid en noodgevallen aan de beurt.

Het geheel is voorzien van veel kleurenfoto's met ondersteunende tekst, die bovendien goed aansluiten op de behandelde hoofdstukken. Jammer genoeg is de vertaler niet te rade gegaan bij paardenkenners waardoor het juiste jargon af en toe achterwege blijft.


Het gezonde paardHet gezonde paard

Wie weet hoe een gezond paard er uit ziet. Kan beoordelen of zijn paard echt ziek is of gewoon een 'mindere dag' heeft.

Daarom vindt u in dit boek informatie over het inschatten van de algemene gezondheidstoestand van een paard, de juiste verzorging, een veilige omgang met het paard, het voorkomen van ziektes en het verlenen van eerste hulp.

In dit deeltje van de serie 'Paard en ruiter' beschrijft de auteur op beknopte maar duidelijke manier hoe de paardeneigenaar zijn dieren geestelijk en lichamelijk gezond kan houden.

Zij gaat daarbij systematisch te werk en begint met enkele opmerkingen vooraf over de manier van houden en de natuurlijke behoeften van een paard: ruimte, frisse lucht, voldoende beweging. Daarna komen preventieve gezondheidszorg, voeding, veiligheid, een goede uitrusting e.d aan de orde.

Het boekje eindigt met een hoofdstuk over EHBO.


101 Dressage Exercises For Horse And Rider101 Dressage Exercises For Horse And Rider

Dressage, the equestrian practice in which a dressage horse makes highly precise movements in response to barely perceptible signals from the rider, has taken hold of equestrians worldwide.

Participation rates have risen by 200 percent over the past twenty years, as baby-boomer riders have discovered dressage to be less strenuous and dangerous than jumping, yet offering the satisfaction of mastering techniques and the opportunity to compete and advance to higher levels of achievement.

101 Dressage Exercises For Horse and Rider , presented in Storey's highly visual Read & Ride format, features a full arena diagram and step-by-step instructions for each exercise. The exercises address all levels of riders, starting with the basics and moving up to manoeuvres developed by members of the U.S. Olympic team.

Training tips and masterly guidance make this an indispensable reference for all dressage riders. Even Western riders interested in enhancing their performance will find these foundational exercises useful. Dressage riders are information-hungry readers, often referred to as the thinking horsemen.

This book's sturdy format, comb-bound and drilled so it can be hung on a ring-side post, will appeal to these reading riders, whether in or out of the saddle.


DressageDressage

A comprehensive series all about dressage horses , horsemanship, and equestrian sports,

The Horse Library takes an inside look at one of the world's most beautiful and useful animals. From The Horse in War to Horse Breeds of the World, the series exposes young readers to the history of the horse, styles of riding and driving, and some of the most exciting horse sports in the world today.

Learn which breeds excel at dressage (a French word for training ), and how you can use dressage to improve your riding skills and your horse's performance.


1234567

Gevonden: 62 boeken op 7 pagina's [4/7]

Overzicht van alle boeken over paarden

 

Dressuurpaarden te koop is een onderdeel van WesTrade Stables B.V.
Disclaimer | Privacy Statement | Veiligheid | RSS
1 bezoeker online

U kunt hier uw paardenboeken en dvd's over paarden bestellen, u vind hier uw boeken over paarden, de dressuur van paarden, de verzorging en de omgang met paarden.
Tags: paarden boeken, boeken over paarden, dressuur boeken, boeken over de dressuur, boek over paarden, paarden informatie