Dressuurpaarden te koop Dressage horses for sale

De eenvoud van de dressuur

Zes centrale begrippen spelen in de dressuur onlosmakelijk van elkaar een rol:
- Takt
- Losgelassenheit/Ontspanning
- Aanleuning
- Schwung
- Recht richten
- Verzamelen.

Daar gaat het allemaal om, leggen Coby van Baalen en haar trainer Johann Hinnemann uit in dit helder geschreven paardenboek.

Dit boek bevat bovendien veel achtergrondinformatie en fokkerijgegevens over medaillewinnaars in de dressuur, van ponykampioenen tot Olympische cracks, van merries tot gerenommeerde dekhengsten. Claartje van Andel, bekend auteur van paardenboeken , heeft de ervaringen van Johann Hinneman en Coby van Baalen gebundeld. Hinnemann is een topdressuurtrainer en Coby een topamazone, die voor Nederland deelnam aan de Olympische spelen. Zij is al meer dan tien jaar een leerlinge van Hinnemann en samen hebben zij veel kennis en ervaring in huis. Deze ervaring delen zij graag met anderen die zich serieus met dressuur bezighouden. De strekking van het boek is eigenlijk heel eenvoudig: ga uit van zes basisprincipes en houd je daaraan vast zonder star te zijn. Ieder paard heeft zijn eigen mogelijkheden en als je die als ruiter h(er)kent kun je samen tot de beste resultaten komen. Plezier in het rijden, voor zowel ruiter als dressuurpaard staat daarbij voorop.

De tekst is helder en duidelijk, maar niet geschreven voor echte beginners. Logische opbouw, veel achtergrondinformatie. Praktijkvragen worden beantwoord op een prettig manier. Het geheel is geillustreerd met tientallen kleurenfoto's van gerenommeerde fotografen, voorzien van ondersteunende tekst. Dit paardenboek heeft ook een register.


Overzicht van alle boeken over paarden

Dressuurpaarden te koop is een onderdeel van WesTrade Stables B.V.
Disclaimer | Privacy Statement | Veiligheid | RSS
2 bezoekers online

Zes centrale begrippen spelen in de dressuur onlosmakelijk van elkaar een rol:- Takt- Losgelassenheit/Ontspanning- Aanleuning- Schwung- Recht richten- Verzamelen.Daar gaat het allemaal om, leggen Coby van Baalen en haar trainer Johann Hinnemann uit in dit helder geschreven paardenboek. Dit boek bevat bovendien veel achtergrondinformatie en fokkerijgegevens over medaillewinnaars in de dressuur, van ponykampioenen tot Olympische cracks, van merries tot gerenommeerde dekhengsten. Claartje van Andel, bekend auteur van paardenboeken , heeft de ervaringen van Johann Hinneman en Coby van Baalen gebundeld. Hinnemann is een topdressuurtrainer en Coby een topamazone, die voor Nederland deelnam aan de Olympische spelen. Zij is al meer dan tien jaar een leerlinge van Hinnemann en samen hebben zij veel kennis en ervaring in huis. Deze ervaring delen zij graag met anderen die zich serieus met dressuur bezighouden. De strekking van het boek is eigenlijk heel eenvoudig: ga uit van zes basisprincipes en houd je daaraan vast zonder star te zijn. Ieder paard heeft zijn eigen mogelijkheden en als je die als ruiter h(er)kent kun je samen tot de beste resultaten komen. Plezier in het rijden, voor zowel ruiter als dressuurpaard staat daarbij voorop. De tekst is helder en duidelijk, maar niet geschreven voor echte beginners. Logische opbouw, veel achtergrondinformatie. Praktijkvragen worden beantwoord op een prettig manier. Het geheel is geillustreerd met tientallen kleurenfoto's van gerenommeerde fotografen, voorzien van ondersteunende tekst. Dit paardenboek heeft ook een register.
Tags: boeken over paarden, paardenboek, paardenboeken, paarden boeken, werkstuk paarden, paarden spreekbeurt, paarden informatie, boeken over paarden: de eenvoud van de dressuur - claartje van andel,