Dressuurpaarden te koop Dressage horses for sale

De man die naar paarden luistert

Wie 'paardenluisteraar' Monty Roberts aan het werk ziet, krijgt de indruk dat hij beschikt over magische krachten, maar zijn verbazingwekkende 'gevoel voor paarden' is gebaseerd op levenslange ervaring. Hij heeft paarden getraind, hun gedrag bestudeerd, ze getemd, voor ze gezorgd en uiteindelijk hun taal geleerd. In dit paardenboek, dat is geïllustreerd met foto's van zijn manier van werken, legt Monty Roberts uit hoe iedereen dit kan leren.

Monty Roberts is min of meer op de rug van een paard geboren. Zijn ouders beheerden een rijschool in Californie. Vanaf zijn prille jeugd heeft hij met paarden gewerkt, o.a. als stand-in in diverse films. Zijn vader was een autoritaire man, die van grote invloed is geweest op zijn leven. Zijn vader "brak" paarden in, een wrede africhtingsmethode, die puur gebaseerd is op angst. Monty gruwde daarvan en besloot e.e.a. anders aan te pakken. Als jongen van 13 jaar trok hij de woestijn in om kuddes mustangs te bestuderen en maakte zich zo de manier van communiceren van paarden onderling, eigen.

Die communicatie past hij nu toe en met een verbluffend resultaat. Hij is in staat om een paard binnen een half uur zadelmak te maken op basis van vertrouwen. In dit boek beschrijft hij zijn boeiende leven en zijn trainingsmethode.


Overzicht van alle boeken over paarden

Dressuurpaarden te koop is een onderdeel van WesTrade Stables B.V.
Disclaimer | Privacy Statement | Veiligheid | RSS
2 bezoekers online

Wie 'paardenluisteraar' Monty Roberts aan het werk ziet, krijgt de indruk dat hij beschikt over magische krachten, maar zijn verbazingwekkende 'gevoel voor paarden' is gebaseerd op levenslange ervaring. Hij heeft paarden getraind, hun gedrag bestudeerd, ze getemd, voor ze gezorgd en uiteindelijk hun taal geleerd. In dit paardenboek, dat is geïllustreerd met foto's van zijn manier van werken, legt Monty Roberts uit hoe iedereen dit kan leren.Monty Roberts is min of meer op de rug van een paard geboren. Zijn ouders beheerden een rijschool in Californie. Vanaf zijn prille jeugd heeft hij met paarden gewerkt, o.a. als stand-in in diverse films. Zijn vader was een autoritaire man, die van grote invloed is geweest op zijn leven. Zijn vader "brak" paarden in, een wrede africhtingsmethode, die puur gebaseerd is op angst. Monty gruwde daarvan en besloot e.e.a. anders aan te pakken. Als jongen van 13 jaar trok hij de woestijn in om kuddes mustangs te bestuderen en maakte zich zo de manier van communiceren van paarden onderling, eigen. Die communicatie past hij nu toe en met een verbluffend resultaat. Hij is in staat om een paard binnen een half uur zadelmak te maken op basis van vertrouwen. In dit boek beschrijft hij zijn boeiende leven en zijn trainingsmethode.
Tags: boeken over paarden, paardenboek, paardenboeken, paarden boeken, werkstuk paarden, paarden spreekbeurt, paarden informatie, paardenboek: de man die naar paarden luistert - monty roberts, e. middel & elma middel,