Dressuurpaarden te koop Dressage horses for sale

Het gezonde paard

Wie weet hoe een gezond paard er uit ziet. Kan beoordelen of zijn paard echt ziek is of gewoon een 'mindere dag' heeft.

Daarom vindt u in dit boek informatie over het inschatten van de algemene gezondheidstoestand van een paard, de juiste verzorging, een veilige omgang met het paard, het voorkomen van ziektes en het verlenen van eerste hulp.

In dit deeltje van de serie 'Paard en ruiter' beschrijft de auteur op beknopte maar duidelijke manier hoe de paardeneigenaar zijn dieren geestelijk en lichamelijk gezond kan houden.

Zij gaat daarbij systematisch te werk en begint met enkele opmerkingen vooraf over de manier van houden en de natuurlijke behoeften van een paard: ruimte, frisse lucht, voldoende beweging. Daarna komen preventieve gezondheidszorg, voeding, veiligheid, een goede uitrusting e.d aan de orde.

Het boekje eindigt met een hoofdstuk over EHBO.


Overzicht van alle boeken over paarden

Dressuurpaarden te koop is een onderdeel van WesTrade Stables B.V.
Disclaimer | Privacy Statement | Veiligheid | RSS
1 bezoeker online

Wie weet hoe een gezond paard er uit ziet. Kan beoordelen of zijn paard echt ziek is of gewoon een 'mindere dag' heeft. Daarom vindt u in dit boek informatie over het inschatten van de algemene gezondheidstoestand van een paard, de juiste verzorging, een veilige omgang met het paard, het voorkomen van ziektes en het verlenen van eerste hulp.In dit deeltje van de serie 'Paard en ruiter' beschrijft de auteur op beknopte maar duidelijke manier hoe de paardeneigenaar zijn dieren geestelijk en lichamelijk gezond kan houden. Zij gaat daarbij systematisch te werk en begint met enkele opmerkingen vooraf over de manier van houden en de natuurlijke behoeften van een paard: ruimte, frisse lucht, voldoende beweging. Daarna komen preventieve gezondheidszorg, voeding, veiligheid, een goede uitrusting e.d aan de orde. Het boekje eindigt met een hoofdstuk over EHBO.
Tags: boeken over paarden, paardenboek, paardenboeken, paarden boeken, werkstuk paarden, paarden spreekbeurt, paarden informatie, paardenboek: het gezonde paard - christine lange,