Dressuurpaarden te koop Dressage horses for sale

Man die naar paarden luistert

Monty Roberts is min of meer op de rug van een paard geboren. Zijn ouders beheerden een rijschool in Californie. Vanaf zijn prille jeugd heeft hij met paarden gewerkt, o.a. als stand-in in diverse films. Zijn vader was een autoritaire man, die van grote invloed is geweest op zijn leven. Zijn vader "brak" paarden in, een wrede africhtingsmethode, die puur gebaseerd is op angst. Monty gruwde daarvan en besloot een en ander anders aan te pakken. Als jongen van 13 jaar trok hij de woestijn in om kuddes mustangs te bestuderen en maakte zich zo de manier van communiceren van paarden onderling, eigen.

Die communicatie past hij nu toe en met een verbluffend resultaat. Hij is in staat om een paard binnen een half uur zadelmak te maken op basis van vertrouwen. In dit boek over paarden beschrijft hij zijn boeiende leven en zijn trainingsmethode. Mede door de schrijfstijl leest het als een roman.

Het paardenboek is voorzien van o.a. een proloog; in het laatste hoofdstuk wordt de trainingsmethode puntsgewijs behandeld. Net als alle boeken over paarden eindigt dit paardenboek met een verklarende woordenlijst.


Overzicht van alle boeken over paarden

Dressuurpaarden te koop is een onderdeel van WesTrade Stables B.V.
Disclaimer | Privacy Statement | Veiligheid | RSS
1 bezoeker online

Monty Roberts is min of meer op de rug van een paard geboren. Zijn ouders beheerden een rijschool in Californie. Vanaf zijn prille jeugd heeft hij met paarden gewerkt, o.a. als stand-in in diverse films. Zijn vader was een autoritaire man, die van grote invloed is geweest op zijn leven. Zijn vader "brak" paarden in, een wrede africhtingsmethode, die puur gebaseerd is op angst. Monty gruwde daarvan en besloot een en ander anders aan te pakken. Als jongen van 13 jaar trok hij de woestijn in om kuddes mustangs te bestuderen en maakte zich zo de manier van communiceren van paarden onderling, eigen. Die communicatie past hij nu toe en met een verbluffend resultaat. Hij is in staat om een paard binnen een half uur zadelmak te maken op basis van vertrouwen. In dit boek over paarden beschrijft hij zijn boeiende leven en zijn trainingsmethode. Mede door de schrijfstijl leest het als een roman. Het paardenboek is voorzien van o.a. een proloog; in het laatste hoofdstuk wordt de trainingsmethode puntsgewijs behandeld. Net als alle boeken over paarden eindigt dit paardenboek met een verklarende woordenlijst.
Tags: boeken over paarden, paardenboek, paardenboeken, paarden boeken, werkstuk paarden, paarden spreekbeurt, paarden informatie, paardenboek: man die naar paarden luistert - monty roberts,