Dressuurpaarden te koop Dressage horses for sale

Verbeter je rijkunst

Dit paardenboek hoort bij een serie seminars die werd georganiseerd door FN (Verlag der Deutschen Reiterlichen Vereinigung), bedoeld als een opleidingsoffensief voor de paardrijkunst.

Er wordt in theorie en praktijk uitgelegd wat goed paardrijden eigenlijk inhoudt. Het boek over dressuurpaarden is geschreven aan de hand van veelgestelde vragen van ruiters en ingedeeld naar de 8 basisstappen: evenwichtig zitten, ontspanning, vloeiend, harmonisch en met aanleuning, van achter naar voren rijden, en daarbij uberstreichen en gymnastiseren. De indeling naar hoofdstukken is echter niet al te consequent: het 6e hoofdstuk behandelt specifieke springtrainingsproblemen, in de overige 5 hoofdstukken gaat het voornamelijk om zit, inwerking en ontspanning.

Het taalgebruik is niet simpel, de kleurenfoto's zijn wat klein en na het register verwijst men alleen naar andere ruiterboeken; er zijn geen internetlinks.


Overzicht van alle boeken over paarden

Dressuurpaarden te koop is een onderdeel van WesTrade Stables B.V.
Disclaimer | Privacy Statement | Veiligheid | RSS
2 bezoekers online

Dit paardenboek hoort bij een serie seminars die werd georganiseerd door FN (Verlag der Deutschen Reiterlichen Vereinigung), bedoeld als een opleidingsoffensief voor de paardrijkunst. Er wordt in theorie en praktijk uitgelegd wat goed paardrijden eigenlijk inhoudt. Het boek over dressuurpaarden is geschreven aan de hand van veelgestelde vragen van ruiters en ingedeeld naar de 8 basisstappen: evenwichtig zitten, ontspanning, vloeiend, harmonisch en met aanleuning, van achter naar voren rijden, en daarbij uberstreichen en gymnastiseren. De indeling naar hoofdstukken is echter niet al te consequent: het 6e hoofdstuk behandelt specifieke springtrainingsproblemen, in de overige 5 hoofdstukken gaat het voornamelijk om zit, inwerking en ontspanning. Het taalgebruik is niet simpel, de kleurenfoto's zijn wat klein en na het register verwijst men alleen naar andere ruiterboeken; er zijn geen internetlinks.
Tags: boeken over paarden, paardenboek, paardenboeken, paarden boeken, werkstuk paarden, paarden spreekbeurt, paarden informatie, boeken over paarden: verbeter je rijkunst - c. hess & schlemm, p.,